Experiențele noastre

A doua zi am vizitat o prietenă care tocmai fusese mamă pentru a doua oară. Odată cu copilul, totul mergea perfect, dar mi-a spus că a fost foarte rănită de comentariile pe care le primea de la oamenii din jurul ei cu privire la fiul ei cel mai mare. Din păcate, multe dintre lucrurile pe care le-am mărturisit îmi erau cunoscute și pariez că sunt și pentru un număr mare de părinți în aceeași situație.

Citeşte Mai Mult

Când devenim părinți pentru prima dată, lumea noastră începe să se învârtă în jurul acelui mic copil care umple totul și a cărui naștere este o adevărată revoluție în viața noastră, deoarece odată cu sosirea lor în lume, părinții se nasc și ei. Odată cu sosirea celui de-al doilea copil suntem mai încrezători și mai relaxați, deoarece, fără îndoială, experiența este un grad.

Citeşte Mai Mult

Este posibil să nu aveți la fel de multe fotografii ca sora dvs. și nici momentul exact în care primul dvs. dinte a apărut în vreun carnet de copii, dar rămâne gravat în memoria mea și în inima ta frumoasa ta de îndată ce te naști și În fiecare zi din viața ta alături de mine. Fără darul companiei tale, povestea mea nu ar avea sens.

Citeşte Mai Mult

Astăzi închidem luna iulie și de mâine încep sărbătorile pentru multe familii. Oamenii se salută reciproc cu mai multă bucurie și vorbesc despre destinația lor de vacanță. Dar cum nu tuturor le place Crăciunul, nu toată lumea este fericită vara. Și trebuie să o respecți. În cazul meu, de exemplu, când vine căldura, nu pot să-mi amintesc anul în care a murit soțul meu, tatăl copiilor, prietenul și partenerul meu.

Citeşte Mai Mult

Judecarea și comentarea maternității altora este, din păcate, o practică foarte des întâlnită. În mai multe ocazii am răsunat cu fraze neplăcute sau comentarii neplăcute, pe care uneori trebuie să le auzim de la părinți despre creșterea copiilor noștri. Iar printre aceste comentarii neplăcute îi regăsim pe cei care primesc adesea mamele și tații unui copil.

Citeşte Mai Mult

În ziua în care am observat tandrețea cu care m-a privit tatăl meu a fost ziua în care am știut că mi-ar plăcea să am și copii. Că și eu am vrut să arăt așa. Ceea ce n-am avut - și nici nu am nimic clar, este dacă acea privire avea să se sprijine pe mai mulți micuți sau pe unul singur. Dar, deoarece aceasta a fost o problemă pentru viitorul meu eu, iar soția mea a avut aceleași îndoieli ca mine, am început la început, adică având primul și „apoi vom vedea”.

Citeşte Mai Mult

Cu siguranță, cu toții ne amintim unele dintre frazele pe care mamele sau părinții noștri ni le-au spus ca fiind copii și pe care le-am urât. Fie din cauza sonicetei sale, din cauza frecvenței cu care i-am ascultat, fie pentru că am simțit că iluziile noastre s-au rupt dintr-o dată. Înainte de a fi mamă, am jurat pe mine că atunci când voi avea copii nu le voi mai repeta, dar cât de complicat este să nu cad în vraja multora dintre ei!

Citeşte Mai Mult

Begoña Villacís, purtătorul de cuvânt al Cetățenilor din Consiliul Local Madrid și, cu siguranță, următorul candidat la funcția de primar al acestei municipalități pentru Partidul Portocaliu (deși confirmarea încă lipsește), a anunțat la o conferință de presă că este însărcinată pentru a treia oară. Are 41 de ani și este deja mama a două fete, 12 și 13 ani.

Citeşte Mai Mult

Unul dintre lucrurile care îmi plac cel mai mult la copii este capacitatea lor de a fi uimiți și de a vedea frumusețea în toate lucrurile. Din nefericire, de-a lungul timpului sfârșim prin a pierde acea calitate frumoasă și pură, dar este frumos să-i vedem admirând tot ce este în jurul lor prin privirea lor inocentă. Printre numeroasele sale „manii” există unul care mă face deosebit de amuzant și este atunci când împărtășesc cu mine acel obiect incredibil pe care tocmai l-au găsit sau îmi dau ceva și îmi cer „să-l păstrez pentru totdeauna”.

Citeşte Mai Mult

Când începem să ne formăm propria familie prin unirea cu un partener și începem să avem copii, cu siguranță ne așteptăm cu toții sau credem că vom fi mereu împreună. Dar uneori lucrurile nu se dovedesc așa și relațiile respective se termină într-o separare sau divorț. Ca femeie și mamă care a trecut prin această experiență, astăzi vreau să dedic câteva cuvinte de sprijin mamelor divorțate, așa că știu că nu sunt singure și lucrurile se vor îmbunătăți.

Citeşte Mai Mult

Nu este un subiect: sosirea unui copil schimbă totul. Ne schimbă chiar și modul de a vedea lumea și datorită lor începem să apreciem amănunte nesfârșite care anterior trecuseră neobservate în fața ochilor noștri. Astăzi aș dori să împărtășesc cu voi care sunt lucrurile pe care înainte de a fi mamă nu le-am apreciat cu aceeași intensitate cu care o fac acum.

Citeşte Mai Mult