Postpartum

Nașterea unui copil este fără îndoială unul dintre cele mai mari evenimente pe care le putem trăi. Este o veste și o experiență care ne umple de entuziasm încă de la sarcină și care devine palpabilă după naștere, când avem în sfârșit copilul în brațe. Cu toate acestea, deși sosirea unui copil este un motiv de bucurie, uneori putem experimenta contrariul și chiar suferim depresie.

Citeşte Mai Mult

Există părinți care angajează ajutor pentru îngrijirea nou-născuților, mai ales în timpul nopții pentru a se odihni pentru câteva ore. Acești profesioniști sunt cunoscuți sub denumirea de salus și mulți se întreabă ce este un salus și ce servicii oferă. Un salus este la fel ca un babysitter? De ce această cifră a atins un astfel de boom în ultimii ani?

Citeşte Mai Mult

În timpul sarcinii este normal să aveți diastază abdominală ca urmare a modificărilor fizice care apar înainte de creșterea copilului în pântece. Cu toate acestea, există puține cazuri în care diastazia este rezolvată în mod natural după naștere și, prin urmare, există multe femei care experimentează consecințele (atât estetice, cât și fizice) ale acestei leziuni.

Citeşte Mai Mult

După sarcină, două din trei femei suferă de diastază abdominală sau rectală, o leziune cu consecințe enervante asupra sănătății care afectează și planul estetic. Cu toate acestea, diastazia este încă o mare necunoscută pentru mulți oameni, iar femeile care suferă de aceasta se simt înțelese și chiar pot experimenta stima de sine.

Citeşte Mai Mult

Până relativ recent, podeaua pelviană era o mare necunoscută. Din fericire, astăzi femeile încep să-și dea seama de importanța menținerii acestor mușchi tonifiați, mai ales în perioada postpartum, care este atunci când devin mai slăbiți. Un expert ne explică care sunt cele mai frecvente cinci afecțiuni după naștere, legate de podeaua pelvină și cum să le combată.

Citeşte Mai Mult

Când tocmai am născut și ne-am redresat în spital, sunt ore-cheie pentru a începe o legătură frumoasă cu copilul nostru. Păstrează-l pe piele cât mai mult timp, păstrează-l aproape pentru a-ți simți mirosul, căldura ... Dar de multe ori, în special primele ore după cezariană, se ridică pentru a duce copilul la pătuț sau pentru a-l părăsi, devine dificil Sus cu inconvenientele pe care le avem.

Citeşte Mai Mult

Postpartum este una dintre cele mai dificile și confuze faze ale maternității. Este acea perioadă după naștere în care ne adaptăm la toate schimbările suferite după sarcină și sosirea copilului. În primele zile, mama și bebelușul vor avea nevoie de tot sprijinul posibil pentru a putea începe acea nouă aventură împreună, iar o figură cheie care face parte și din acea nouă cale este tatăl.

Citeşte Mai Mult

Numele în sine, „carantină” este primul mit. Femeia are nevoie de cel puțin un an, și nu de patruzeci de zile, pentru a-și asimila noul rol de mamă și pentru a se recupera atât fizic cât și emoțional. Și la aceasta trebuie să adăugăm toate îndoielile care apar în jurul alăptării sau a igienei intime. Și de acolo ... cine a spus că trebuie să mănânci doi în timpul alăptării?

Citeşte Mai Mult

Reaparitia regulii dupa nastere este foarte variabila de la o femeie la alta. După nașterea bebelușului tău, hormonii feminini au nevoie de timp pentru a se stabiliza și a reveni să funcționeze așa cum au făcut-o înainte de naștere. Este un mecanism neuro-endocrin care începe din nou, în care fiecare femeie are propriul ritm și în care intervine un factor foarte important, care este dacă alăptați sau nu.

Citeşte Mai Mult