Sarcina Nutriție

Știm că alimentația sănătoasă este esențială în timpul sarcinii, pentru a proteja mama și copilul. Sunt demonstrate și virtuțile dietei mediteraneene, cea mai bună opțiune pentru a avea succes ori de câte ori încercăm să mâncăm bine. De fapt, această dietă a fost declarată patrimoniu cultural imaterial al umanității de către UNESCO în 2010.

Citeşte Mai Mult

Când suntem părinți, lipsa unui odihnă bună devine ceva din fiecare zi în primele luni sau ani de viață a copiilor noștri. Uneori, chiar, acest lucru pornește de la sarcină în cazul femeilor, când le este mai greu să doarmă confortabil. Somnul este ceva esențial și necesar pentru ca corpul și creierul nostru să continue să funcționeze eficient în fiecare zi, așa că o odihnă bună este ceva ce ar trebui să încercăm să obținem în fiecare seară.

Citeşte Mai Mult

În timpul sarcinii este esențial să aveți grijă de dieta dvs. și să vă asigurați că dieta dvs. este echilibrată și variată, deoarece cerințele nutriționale se schimbă și pot apărea probleme de sănătate, atât la mamă, cât și la copil. Astăzi vă spunem ce alimente nu ar trebui să lipsească din meniul dvs. dacă sunteți gravidă și vă oferim idei despre cum le puteți pregăti în bucătărie, astfel încât consumul lor să fie sănătos, bogat și hrănitor.

Citeşte Mai Mult

Arsurile la stomac sau arsurile la stomac apar atunci când acidul stomacului revine la esofag, provocând o senzație de arsură sau arsură enervantă în piept și gât. Există mai multe cauze care determină apariția acestuia, cum ar fi anumite alimente sau băuturi alcoolice, iar în timpul sarcinii este unul dintre cele mai frecvente disconforturi digestive.

Citeşte Mai Mult

O dietă completă și echilibrată ne ajută să obținem nutrienți și vitamine esențiale pentru o viață sănătoasă, cum ar fi calciul sau fierul. Un alt dintre nutrienții care ne oferă o sănătate bună, sunt clasele de acid, care includ Omega 3 și Omega 6. Astăzi împărtășim 15 alimente cu Omega 3, care pe lângă faptul că ajută dezvoltarea creierului copilului tău, Sunt bune pentru adulți.

Citeşte Mai Mult

Fierul este esențial pentru funcționarea corpului nostru. Este implicat în transportul oxigenului în sânge, precum și în procesul de respirație celulară și în producerea de hemoglobină. De asemenea, este necesar, printre altele, să se facă hormoni și țesut conjunctiv. Cu toate acestea, fierul este unul dintre mineralele care provoacă cele mai multe deficiențe, provocând anemie, o afecțiune foarte frecventă cauzată de un deficit de fier, care apare mai ales la femeile în vârstă fertilă.

Citeşte Mai Mult

Dacă ieri am vorbit despre pierderea în greutate după nașterea cu un plan sensibil și nebănuit, astăzi vorbim despre importanța rămânerii însărcinate cu o greutate sănătoasă. Toate acele femei care au un IMC mai mare de 25 ar trebui să piardă câteva kilograme înainte de sarcină pentru a începe sarcina cu o greutate în raport cu înălțimea normală care permite obținerea unui IMC între 19 și 25.

Citeşte Mai Mult

Dacă nu există nicio problemă de sănătate care să o împiedice, fructele sunt unul dintre alimentele esențiale în timpul sarcinii, deoarece este o sursă excelentă de vitamine și fibre care oferă beneficii nesfârșite pentru sănătatea ta. Experții sfătuiesc să consume, ori de câte ori este posibil, fructe de sezon, deoarece sunt culese la maturitatea lor optimă, sunt mai gustoase, mai ecologice și naturale, în afară de o opțiune mai ieftină pentru buzunarul nostru.

Citeşte Mai Mult

Este timpul să mănânci, dar îți este frică de ceea ce va urma: arsură, greutate a stomacului, arsură în gât ... Aceste enervări sunt suferite de multe femei în sarcină, iar adevărul este că sunt destul de neplăcute. Dar putem face ceva pentru a preveni arsurile la stomac în timpul sarcinii? Există anumite „trucuri” care, sperăm (și dacă hormonii ajung și de partea noastră!

Citeşte Mai Mult

Este foarte important să ne monitorizăm dieta în timpul sarcinii pentru a evita dezechilibrele nutriționale care ar putea afecta atât sănătatea noastră, cât și cea a copilului nostru. Am vorbit deja de mai multe ori despre alimentele esențiale în acest stadiu și, fără îndoială, fructul este unul dintre ele. În general, orice fruct este o sursă excelentă de vitamine și fibre, deși este recomandat să consultați întotdeauna medicul sau nutriționistul în cazul unor probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, intoleranțele sau problemele intestinale.

Citeşte Mai Mult

Tocmai a avut loc cel de-al III-lea Congres Național de Hidratare Internațional și V, unde numeroși experți adunați au subliniat din nou importanța creșterii aportului de lichide în timpul sarcinii și alăptării. Motivele acestei creșteri sunt diferite în fiecare etapă, dar este esențial să acoperiți cerințele organismului pentru a evita deshidratarea și a menține o stare fizică sănătoasă.

Citeşte Mai Mult

Există diferiți factori care pot influența fertilitatea femeilor. Unele se datorează problemelor biologice, în timp ce altele sunt cauzate de stilul de viață, cum ar fi mâncarea pe care o avem înainte de a încerca să concepem. Un studiu confirmă acest ultim punct, deoarece s-a constatat că consumul de mâncare rapidă în mod frecvent ar putea afecta fertilitatea femeilor.

Citeşte Mai Mult