Sarcină

Pierderile de descărcare vaginală în timpul sarcinii pot fi diferite de cele experimentate de femei în alte stadii ale vieții lor, în funcție de ciclul menstrual. Dar majoritatea pierderilor sunt normale și nu ar trebui să ne îngrijoreze. Fluxul limpede și lăptos este foarte similar cu ceea ce au de obicei femeile înainte de perioada menstruală, deși poate fi uneori mai abundent, care este cunoscut sub numele de "leucoree".

Citeşte Mai Mult

Unul dintre primele și cele mai importante teste pe care ar trebui să le aibă femeile însărcinate este sângele. Această analiză de bază determină ce tip de sânge aveți și care este factorul dvs. Rh. Și este că factorul Rh va juca un rol important în sănătatea copilului. Factorul Rh este o proteină prezentă în celule și, în funcție de tipul lor de sânge, fiecare persoană are proteine ​​specifice acelui tip de sânge pe suprafața globulelor roșii.

Citeşte Mai Mult

Cordonul ombilical este un fel de tub care se unește cu burtica fătului cu placenta mamei. Este format dintr-o venă și două artere. Dar se poate întâmpla ca doar unul să se dezvolte, o malformație cunoscută sub numele de artera ombilicală unică. Vă spunem când apare, de ce apare și cum afectează sarcina și copilul.

Citeşte Mai Mult

Mufa mucoasă este o secreție localizată în canalul cervical, care în timpul sarcinii menține cervixul sigilat, constituind o barieră fizico-chimică și imunologică. Se formează în jurul săptămânii șapte de sarcină și funcția sa este foarte importantă în timpul sarcinii, deoarece protejează împotriva intrării germenilor și a altor agenți infecțioși.

Citeşte Mai Mult

Reyna Iris Aytana, Priscilla Eris Alely și Aryadne Liz Eunice sunt trei surori gemene triplete, care s-au născut săptămâna aceasta în Argentina, la gestație de șase luni. Această sarcină multiplă, cunoscută sub numele de monocorial triamnotic, apare numai la una din 200 de milioane de sarcini. Nu este un caz de fertilizare in vitro, ci a diviziunii naturale a ovulului care dă naștere la trei fături identici.

Citeşte Mai Mult

Diferite studii au legat deja diabetul gestațional și preeclampsia cu niveluri ridicate de contaminanți în timpul sarcinii. Acum, un nou studiu, publicat în revista „Analele Epidemiologiei”, explică faptul că nou-născuții ale căror mame au fost expuse la niveluri ridicate de contaminare cu o săptămână înainte de naștere au un risc mai mare de a fi internați la o unitate de terapie intensivă neonatală. (NICU), potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani și a fost publicat.

Citeşte Mai Mult

Înțeleg pe deplin burtile care trec în ultimele săptămâni de sarcină la mijlocul verii, deoarece am trecut prin același lucru în cele trei sarcini. Am capacitatea de a calcula timpul pentru a rămâne însărcinată pentru a naște spre sfârșitul verii (una dintre fiicele mele s-a născut în august și celelalte două în septembrie), așa că aștept momentul livrării cu cântecul chicharrasului.

Citeşte Mai Mult

Conform datelor de la Organizația Mondială a Sănătății, infertilitatea este o problemă care afectează 10% din cuplurile din întreaga lume. Pentru cei care suferă, este de obicei o cale plină de provocări, tristețe și lipsă de speranță, de aceea este important să-l facem vizibil și să creștem conștientizarea, să-i susținem în mod adecvat pe cei care o trăiesc.

Citeşte Mai Mult

Listerioza este o infecție cauzată de bacteriile Listeria monocytogenes, care se transmite prin consumul de alimente contaminate, cum ar fi laptele crud, brânza obținută cu lapte crud, carne crudă sau neîncăpățată, legume crude sau cârnați. Femeile însărcinate au de 20 de ori mai multe șanse să sufere de această boală și din moment ce bacteriile traversează placenta și ajung la copil în gestare, infecția o poate afecta grav și chiar poate provoca moartea în interiorul uterului sau după naștere.

Citeşte Mai Mult

În jur de 25% dintre gemenii identici există fenomenul ciudat al gemenilor oglinzi, bebeluși la care găsim aceleași caracteristici, dar cu caracter opus, de simetrie inversă, ca și cum ar fi reflectate într-o oglindă. De exemplu, dacă unul este stângaci, celălalt este mâna dreaptă, dacă unul învârte părul într-o parte, celălalt în partea opusă ... Uneori putem ajunge să vedem cazuri cu adevărat particulare în care organele împărtășesc și această simetrie .

Citeşte Mai Mult

Bebelușii curcubeu sunt cei născuți după un avort, un copil fără viață sau moartea unui copil la scurt timp după naștere. Ei sunt numiți așa, pentru că, după pierderea tristă și furtunoasă a unui bebeluș, ei ajung să umple viața părinților cu viață, speranță și culoare. Când acești bebeluși se nasc, este obișnuit să aibă o ședință foto după naștere, dar de data aceasta, un fotograf a reunit 40 de mame și bebelușii lor curcubeu, nu numai pentru a-și sărbători viața, ci și pentru a onora amintirea Bebelușii care au pierdut.

Citeşte Mai Mult

La un moment dat în timpul sarcinii, mai ales în timpul celui de-al treilea trimestru, puteți simți durere, perforații și amorțeală la nivelul degetelor, în special a degetelor mijlocii, mijlocii și mijlocii. Se numește sindromul tunelului carpian și este cauzat de compresia care provoacă retenția de fluid în zona articulației încheieturii și care îngustează tunelul carpului, o trecere a ligamentului și a oaselor la baza mâinii.

Citeşte Mai Mult

Când descoperim că suntem însărcinate, un milion de emoții ne inundă mintea, de la surpriză la bucurie și, desigur, de asemenea, frici și multe îndoieli datorate acestei noi etape pe care urmează să o începem. După ce știm că așteptăm un copil, există multe lucruri pe care ar trebui să le știm și să le luăm în considerare și care, de obicei, sunt aceleași pentru toate femeile însărcinate.

Citeşte Mai Mult

În timpul sarcinii, este important să controlați tensiunea, deoarece crește posibilitatea de a prezenta anumite complicații legate de tensiunea arterială. Una dintre ele este preeclampsia, caracterizată prin hipertensiune arterială și proteine ​​în urină, care, dacă nu este detectată la timp, ar putea avea consecințe grave atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Citeşte Mai Mult