Citiri recomandate

Cartea cu rețete magice este o carte frumoasă despre alimentația sănătoasă și distractivă pentru copii pe care vreau să o învăț, scrisă și ilustrată de o mamă. Desiree Arancibia este o mamă antreprenorială care a ales să nu mai muncească la nașterea fiicei sale și a decis să creeze o carte de rețete de casă pentru a arăta că copiii se pot bucura să mănânce sănătos.

Citeşte Mai Mult

Conform cifrelor Organizației Internaționale a Muncii (OIM), aproximativ 215 de milioane de copii și adolescenți lucrează la nivel mondial. Dintre acestea, 14 milioane o fac în America Latină, o realitate care a capturat un grup de fotografi care au călătorit pe acele meleaguri. Aici s-a născut „La hora de rereo”, o carte care arată necesitatea eradicării muncii copiilor în America Latină.

Citeşte Mai Mult

Această carte „Unde este Dumnezeu, tată?” Va ajuta la oferirea acestor răspunsuri într-un mod rațional, științific și inteligibil tuturor părinților atei atunci când copiii lor îi întreabă despre acest Univers fascinant în care trăim. Copiii, în mod logic, își pun multe întrebări despre cauzele lucrurilor, inclusiv despre Univers, propria sa existență, viața și moartea, răul sau suferința.

Citeşte Mai Mult

În „Bebeluși și multe altele”, adesea, vă aducem idei de care să vă bucurați alături de copii și, dacă doriți mai multe propuneri, chiar una pentru fiecare zi a anului, vă propunem cartea „365 de experiențe cu copiii voștri”, al căror subtitlu clarifică ce vom găsi: „Planuri originale de plăcere în Spania”. Dacă îți place să te bucuri de aventuri originale și distractive cu copiii tăi, aici vei avea multe propuneri, de la a fi pastor, apicultor, magician sau bucătar pentru o zi, a merge la un festival de muzică pentru copii, a dormi într-o rulotă de circ sau cu rechini, să vă îmbătați cu lei, să construiți un iglu ... Este o lucrare a lui Mavi Villatoro și Sarah Lages, creatorii blogului mamă și tatălui Mammaproof.

Citeşte Mai Mult

Recent, a fost sărbătorită Ziua Mondială a Cancerului de Sân, al cărei motto în acest an a fost „Súmate al rosa”. Această boală este suferită de aproximativ 20.000 de femei din țara noastră și, datorită tuturor progreselor, supraviețuirea cancerului de sân a crescut semnificativ. Există însă ceva care va fi întotdeauna dificil și spune copiilor tăi (și mai mult dacă sunt mici), ce se întâmplă cu tine.

Citeşte Mai Mult

Ce se află în spatele dorinței de a fi mamă? Ce așteaptă femeile care decid să înceapă tratamentul fertilității? Câte tratamente de fertilitate există? Ce se întâmplă dacă tratamentul nu atinge succesul scontat? Dacă copilul ajunge în sfârșit? La toate aceste întrebări răspunde cartea „Dorința de a fi mamă”, o lucrare care se profunde de tratamente de fertilitate.

Citeşte Mai Mult

O carte tocmai a ieșit la vânzare pe care o să vă sfătuiesc cu tărie. Cred că poate fi definitiv pentru societatea spaniolă să înțeleagă și să accepte școala de casă și să se pregătească pentru a se asigura că familiile care decid să educe acasă pot face acest lucru normal. Cartea este „Răspunsuri și reflecții ale unei mame școlare de casă”, iar autorul acesteia este Azucena Caballero, pe care am intervievat-o recent.

Citeşte Mai Mult

În diferite ocazii v-am vorbit despre acele temeri din copilărie care îi fac pe copii să sufere și că sunt diferiți la fiecare vârstă. O formulă care să îi ajute pe copii să-și disipeze temerile sunt poveștile copiilor, pentru că aceștia raționalizează sentimentul și încearcă să dea explicații. Există povești precum „Barba albastră” sau „Juan Fără frică”, povești tradiționale legate explicit de frică, dar majoritatea poveștilor apar din acea încercare de a explica ce este răul, întunericul, monștrii, ignoranța, nebunia … Fundația Germán Sánchez Ruipérez are o publicație interesantă care poate fi citită online și care constituie o reflecție asupra fricii în poveștile copiilor și o selecție bibliografică practică a poveștilor clasificate pe teme.

Citeşte Mai Mult

O nouă carte despre educația casnică intitulată „Educați ca o familie” tocmai a fost publicată și va fi prezentată oficial la Biocultura de Barcelona pe 6 mai. De asemenea, este prima carte despre educația acasă scrisă în limba română. Autorul, Anna Ferrer Burriel, are o experiență vastă în educația familiei, de când a început să o facă în urmă cu 35 de ani și a urmat acest model cu cei 15 copii ai săi.

Citeşte Mai Mult

Vă prezint astăzi o carte pe care am descoperit-o recent: "Tată, nu vreau să merg la școală. M-am plictisit!", Și trebuie să vi-l recomand cu forță. Fiecare cuvânt din carte demonstrează cât de învechit este sistemul de învățământ și propune soluții viabile pentru a-l îmbunătăți. Încerc să țin pasul cu toate mișcările și lucrările care apar în jurul necesității unei schimbări a modelului educațional pentru a-l moderniza, făcându-l mai respectuos cu nevoile copiilor și mai coerent cu progresele din neuroștiință.

Citeşte Mai Mult

Unii copii le este greu să se spele pe dinți, dar dacă ne obișnuim, va fi mai ușor. De asemenea, dacă facem din periajul dinților ceva amuzant, la care această carte pe care o putem vedea sau descărca online, „Cartea dinților curați” poate contribui. Cartea face parte dintr-o colecție a mărcii Difrax pentru îngrijirea copiilor, pregătită de diferiți experți medicali, cum ar fi un pediatru, un stomatolog sau un consultant alimentar.

Citeşte Mai Mult

Pentru părinții care doresc să cunoască un alt mod de a introduce substanțele solide în hrănirea sugarului, recomand o carte bună despre înțărcarea condusă de bebeluș, pe care tocmai am citit-o intitulată „Copilul deja mănâncă singur”. A ieșit la lumină acum câteva luni și este traducerea în limba spaniolă a cărții „Baby led weaning” de Gill Rapley, care explică ABC despre această formă de mâncare cunoscută și în limba spaniolă sub denumirea de metoda ACS (învață să mănânci singur ).

Citeşte Mai Mult

Cu „Ce facem astăzi? Cele mai bune 100 de planuri de a te bucura de Madrid ca familie ”nu există nicio scuză pentru a nu te bucura alături de copiii din oraș. Este un ghid de agrement pentru familie din Madrid plin de idei, sfaturi și site-uri pe care le poți vizita cu copiii. Fie că locuiești în Madrid sau dacă vizitezi câteva zile, ghidul te va ajuta să planifici excursii interesante cu copiii.

Citeşte Mai Mult

„A fi mai mult te costă mai puțin”. Federația Spaniolă a Familiilor Mari (FEFN) are o nouă ediție a Ghidului Avantajelor pentru membrii săi, care conține reduceri și avantaje la produsele și serviciile companiilor care operează la nivel național (în Spania) și au decis să sprijine familiile numeroase, facilitând accesul la anumite active.

Citeşte Mai Mult

Enrique Blay este licențiat în psihologie de la Universitatea Bircham și terapeut, un om pasionat de cunoașterea emoțiilor bebelușilor și copiilor. Lucrând cu adulții, a ajuns să realizeze cât de importantă este viața emoțională în sarcina, nașterea și copilăria ființelor umane, astfel încât să se poată dezvolta ca oameni fericiți și cu respect de sine.

Citeşte Mai Mult

Săptămâna aceasta s-a sărbătorit Ziua Internațională a copilului cu cancer și v-am vorbit de mai multe ori despre acest subiect. Deși data a trecut, nu strică niciodată să recomand resurse interesante pentru familiile afectate, cum ar fi această carte „Nutriție pentru copii și tineri cancer” pe care o putem găsi online.

Citeşte Mai Mult

Vreau să vă recomand astăzi o carte predată de colegii noștri bucătari ai Direct to Palate. Este vorba despre My Baby Recipe Book, de Jenny Carenco, o compilație de feluri de mâncare pe care le putem pregăti pentru cei mici, dar care este mai mult decât o simplă carte de rețete. Conține 113 rețete pentru bebelușii de la prima buzunară până la vârsta de trei ani, când practic mănâncă totul.

Citeşte Mai Mult