Exercitarea în sarcină este bună și pentru copilul tău: ajută la îmbunătățirea dezvoltării neuromotorii

beneficiile exercitiilor fizice in timpul sarcinii Ei continuă să crească pe măsură ce se fac mai multe studii privind modul în care poate ajuta mamele. Printre unii dintre aceștia, putem constata că contribuie la reducerea cu până la 40% a probabilității de a suferi de boli și complicații, scurtând durata nașterii și prevenind posibile efecte adverse asupra placentei în cazul femeilor care au supraponderale.

Dar nu numai mamele obțin beneficii rămânând active. Conform unui studiu recent, exercitarea în timpul sarcinii ajută la îmbunătățirea dezvoltării neuromotorii a copilului.

Cu ceva timp în urmă, am descoperit printr-un alt studiu că femeile care s-au antrenat în timpul sarcinii au avut copii cu o dezvoltare mai bună a creierului. Acum, această nouă cercetare arată că Exercitarea în această etapă este de asemenea bună pentru abilitățile tale motrice.

La Bebeluși și mai mult Exercițiul în sarcină: bun pentru mamă, bun pentru copil

Publicat în revista Medicină și știință în sport și exerciții fizice, studiul a căutat să testeze o ipoteză creată despre efectele exercițiului fizic în timpul sarcinii asupra dezvoltării neuromotorii a bebelușilor la prima lună de vârstă.

Pentru a face acest lucru, s-au împărțit în două grupuri aleatorii, femeile între 18 și 35 de ani, care erau însărcinate: primului grup i s-au atribuit exerciții aerobice, în timp ce celui de-al doilea grup, care era grupul de control, nu li s-a atribuit niciunul. Femei din primul grup efectuat 50 de minute de exercițiu aerobic de intensitate moderată de trei ori pe săptămânăîn timp ce grupul de control a continuat viața lor ca de obicei.

Când bebelușii lor s-au născut și au împlinit o lună, abilitățile lor neuromotorii au fost măsurate, pe baza testelor standard care sunt efectuate pentru a le măsura la toți bebelușii. S-a constatat că bebelușii mamelor care făceau exerciții aerobice în mod regulat tindeau să aibă abilități de mișcare mai puternice, comparativ cu mamele care nu au făcut exerciții fizice în acest fel.

Cercetătorii concluzionează că exercițiile fizice în sarcină influențează pozitiv dezvoltarea neuromotorii, făcând bebelușii mai adepți la mișcare și, probabil, mai susceptibili de a fi activi, ceea ce ar putea chiar ajuta la prevenirea sau prevenirea obezității din copilărie.

La Bebeluși și mai mult Exercițiu în sarcină pentru a evita greutatea excesivă a bebelușului

În concluzie, pe lângă alte beneficii fizice, cum ar fi îmbunătățirea sănătății inimii bebelușului, exercitarea în timpul sarcinii beneficiază, de asemenea, de dezvoltarea motorie a acestora, făcându-i mai activi, ceva care ar putea fi benefic pe termen lung.