Lactație

Miturile despre alăptare sunt nenumărate și multe se concentrează asupra alăptării: luați acest aliment sau altul pentru a crește producția de lapte, evitați-le pe altele care produc gaz, beau mai mult sau mai puțin lichide ... Recent, mai multe mame au comentat a încetat să bea lapte pentru a evita o posibilă intoleranță la proteinele din laptele de vacă la bebelușii lor.

Citeşte Mai Mult

Laptele matern este cel mai complet aliment pe care îl putem oferi copiilor noștri, așa cum a fost încercat, arată în ultima săptămână internațională a alăptării. Și nu o spunem doar la bebeluși și mai mulți, dar toți pediatrii și experții alimentari o susțin. Dar, din păcate, alăptarea în public este încă un subiect tabu în multe țări în 2019 și există încă o parte a societății care crede că este obscenă și de prost gust să vezi o mamă care își alăptează copilul.

Citeşte Mai Mult

Cu doar câteva zile în urmă, Săptămâna Mondială a Alăptării a fost sărbătorită și toate mass-media au făcut ecou din nenumăratele beneficii ale alăptării copiilor noștri. Există însă și mame care nu pot alege să-și alăpteze copilul și aleg un alt mod de a-i hrăni fără să însemne că îl iubesc mai puțin sau au grijă de el mai rău.

Citeşte Mai Mult

Astăzi se încheie Săptămâna Mondială a Alăptării, care este sărbătorită în fiecare an în perioada 1 - 7 august și a cărei temă cu această ocazie a fost „Să ne împuternicim, să facem posibilă alăptarea”, făcând aluzie la o realitate care ne preocupă pe toți: sprijinul alăptării. Este dovedit că atunci când mamele au sprijin din partea celor din jurul lor, ratele de alăptare cresc.

Citeşte Mai Mult

Colostrul este lichidul precursor al laptelui matern. Acesta este secretat de glandele mamare în timpul sarcinii și zilele imediat după naștere și oferă copilului tot ceea ce are nevoie în primele zile de viață. Colostrul este compus din imunoglobuline, apă, proteine, grăsimi, carbohidrați și alte componente, formând un lichid seros și galben, deși compoziția sa nu este întotdeauna exact aceeași.

Citeşte Mai Mult

Mastita este o afecțiune frecventă în timpul alăptării, ceea ce reprezintă o cauză importantă de abandon. Este esențial să știți să recunoașteți primele simptome care să acționeze în siguranță și în mod eficient și, astfel, să puteți continua să vă bucurați de alăptare fără durere sau complicații suplimentare. Vă spunem tot ce trebuie să știți despre mastită, despre cele mai frecvente tipuri care există și ce tratamente are.

Citeşte Mai Mult

Alăptarea (și creșterea copilului în general) este înconjurată de numeroase mituri și credințe. Deși unele dintre ele au fost transmise de la mame la fiice și sunt înrădăcinate profund în anumite culturi, s-a dovedit că nu au nici o bază științifică și trebuie să le alungăm. Nu există nicio îndoială că alăptarea are multiple beneficii pentru sănătate pentru mamă și copil, dar credințele care nu sunt adevărate continuă să se răspândească.

Citeşte Mai Mult

În cazul temperaturilor ridicate, una dintre cele mai frecvente îngrijorări în rândul părinților este teama că bebelușul poate fi deshidratat dacă nu este oferită apă, dar este important să știți că, chiar dacă este foarte cald, nu este necesar să dați bebelușilor apă înainte Cele șase luni. Este adevărat că bebelușii sunt mai vulnerabili la deshidratare cu căldura, deoarece greutatea lor corporală este aproape 80% apă și trebuie să bea mai des pentru a evita decompensarea, dar vom clarifica îndoielile cu privire la aceasta.

Citeşte Mai Mult

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă hrănirea sugarilor cu lapte matern în primele șase luni de viață și prelungirea alăptării ca o completare a hrănirii solide până la doi ani sau mai mult. În Spania, conform datelor din Studiul Național de Sănătate publicat în 2018, la șase luni, doar 2 din fiecare 5 copii (43%) continuă să fie alăptați exclusiv.

Citeşte Mai Mult

Alăptarea, pe lângă faptul că este cel mai bun aliment pe care îl poți oferi bebelușului tău în primele sale luni de viață, este un moment prețios între mamă și copil, care ajută la întărirea legăturii de dragoste dintre ei. Cu toate acestea, pentru unele mame poate deveni o experiență frustrantă, în cazul în care mama se simte descurajată de a nu produce atât de mult lapte cât așteaptă.

Citeşte Mai Mult

Astăzi, începe Săptămâna Mondială a Alăptării, înființată de OMS și UNICEF pentru „protejarea, încurajarea și susținerea alăptării, pentru nenumăratele beneficii pe care le aduce sănătății mamei și bebelușului”. În acest an, acesta dorește să servească drept platformă pentru a solicita norme sociale echitabile în ceea ce privește sexul, cum ar fi munca în echipă între mame și partenerii lor pentru alăptarea de succes, precum și soldul muncii plătite și neplătite.

Citeşte Mai Mult

Pe lângă faptul că este cel mai bun aliment pentru copiii noștri în primele luni de viață, datorită tuturor beneficiilor și protecțiilor pe care le oferă, laptele matern ne oferă, de asemenea, o experiență prețioasă atunci când alăptează copiii noștri. Cu toate acestea, există încă unele persoane care se uită prost la acest act de dragoste între mame și copii și, prin urmare, youtuber Verdeliss a avut ideea de a crea o inițiativă pentru normalizarea alăptării în public, folosind hashtag-ul #MisTetasNoSonTuA Subiect.

Citeşte Mai Mult

Nașterea este un moment important pentru copil. El trece de la viața intrauterină la o viață în afara pântecului în care singurul lucru pe care îl recunoaște ca parte a lui este corpul mamei sale. Atât de mult, încât la nouă luni de la naștere sunt cunoscute sub numele de extrogestare sau sarcină în afara uterului. În momentele de după naștere, gradul de receptivitate al copilului este la cele mai înalte niveluri.

Citeşte Mai Mult