Concepție

Nu există nicio întoarcere: dezbaterea despre modificarea genetică la oameni a ajuns să rămână și să crească. Întrucât, în urmă cu câteva zile, cercetătorul He Jiankui susținea că a obținut nașterea a două gemeni modificate genetic, veștile au fiert doar. Dintr-o dată, CRISPR, cea mai inovatoare și eficientă tehnică de editare genetică din istoria noastră, este și mai mult în centrul atenției, dacă este posibil.

Citeşte Mai Mult

Este un fapt că stilul de viață și dieta afectează fertilitatea, atât masculin, cât și feminin. Deși nu este dovedit științific că există alimente care cresc fertilitatea, menținerea obiceiurilor alimentare bune influențează atunci când concepeți și aveți o sarcină sănătoasă. Există anumite alimente bogate în nutrienți care sunt esențiale pentru fertilitate și care vă vor pregăti în mod corespunzător pentru sarcină.

Citeşte Mai Mult

Declarațiile fostei doamne americane Michelle Obama către rețeaua de televiziune ABC, unde a spus că, după ce a suferit un avort spontan, a avut fiicele sale prin fertilizare in vitro, a dat glas unei pierderi despre care se vorbește puțin, având în vedere marea impact emoțional care presupune. Michelle Obama a profitat de acest episod din viața ei și de impactul mediatic care o înconjoară pentru a avertiza familiile cu mesaje precum „ceasul biologic este real”, iar „producția de ouă este limitată”.

Citeşte Mai Mult

Când căutăm să concepem un copil, există mai mulți factori de care trebuie să avem în vedere. Unul dintre ele este ciclul menstrual, pe care trebuie să știm să știm care sunt zilele fertile și să știm când avem șanse mai bune de a rămâne însărcinată. Există câteva modalități de a cunoaște zilele acestea, iar un instrument care ne poate susține sunt testele de ovulație.

Citeşte Mai Mult

Printr-o ecografie de rutină, un examen pelvin sau un examen retrovaginal, ginecologul poate detecta un uter inversat. Retrogresul uterin, un uter inversat sau un uter înclinat este o variantă a anatomiei femeii din zona pelvină, dată când poziția uterului se înclină înapoi, spre partea din spate a pelvisului, mai degrabă decât înainte.

Citeşte Mai Mult

Pe 4 iunie, se sărbătorește Ziua Internațională a Infertilității, o problemă care, conform datelor de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), afectează 10% din cuplurile din întreaga lume, deși în Spania cifra crește la 17%. Căutarea unui bebeluș este întotdeauna un motiv de bucurie, dar pentru multe cupluri poate deveni o cale anevoioasă, plină de obstacole, tristețe și lipsă de speranță.

Citeşte Mai Mult

Cu puțin peste o lună în urmă am publicat un interviu plin de sentimente și adevăruri despre infertilitate, realizat către Helena Fernández, președintele Asociației Naționale a Rețelelor Infertile. Cu toții am învățat din cuvintele sale, așa că atunci când mi-au trimis acest videoclip vorbind despre asta, nu am ezitat nicio clipă să-l împărtășesc, pentru a putea ajunge la mai multe persoane mai bine.

Citeşte Mai Mult

La sugari și multe altele am vorbit în multe rânduri despre pierderile din timpul sarcinii, nașterii și după naștere. O facem pentru că avem clar că este un moment foarte, foarte dureros pentru cupluri, pentru a le oferi sprijin de aici și, de altfel, pentru a sensibiliza pe cei care nu au suferit că aceste cupluri au nevoie de multă dragoste și înțelegere, fiind prea obișnuite pentru a le primi dimpotrivă: expresii bine însemnate, dar care fac mai mult rău decât bine.

Citeşte Mai Mult

Multe cupluri au dorința de a concepe un copil, indiferent de sexul lor, mai ales dacă este primul copil. Dar există și cazul de a avea anumite preferințe, o iluzie de a avea un băiat sau o fată. Și apoi, trece la mit sau înțelepciune populară, la anumite alimente, la masa chinezească, la lună ... Nu, „trucul” perfect nu a fost încă găsit, dar un studiu ar fi putut oferi câteva indicii.

Citeşte Mai Mult

Deși la Bebeluși și mai mulți am vorbit deja cu alte ocazii de superfetare (rămânând însărcinată în timp ce deja eram însărcinată cu un alt copil), este de fapt o afecțiune foarte neobișnuită, și asta s-a întâmplat cu această femeie într-un caz pe care cel mai mult surprinzător. Am vorbit despre povestea lui Kate Hill, o femeie din Brisbane (Australia), care a rămas însărcinată de două ori în zece zile și într-un mod oarecum ciudat, pentru că spune că a făcut sex doar cu soțul ei o singură dată.

Citeşte Mai Mult

In-fertilizarea (FIV) este o tehnică folosită de multe cupluri care doresc să îndeplinească visul de a fi părinți. Datorită acestei tehnici create de Robert Edwards în urmă cu aproape 40 de ani, peste patru milioane de copii s-au născut în lume. Ea constă în obținerea unui spermatozoid pentru fertilizarea ovulului matur în afara corpului femeii, folosind tehnici de laborator.

Citeşte Mai Mult

Mai devreme sau mai târziu trebuia să se întâmple. Știința a avansat atât de mult, încât a făcut deja posibilă selectarea embrionilor în funcție de sex și, în plus, alegerea celor care, la momentul alegerilor, nu au nicio boală genetică. Dilema etică este importantă. În Spania, conform Legii privind reproducerea asistată, se face numai atunci când există o boală ereditară, cum ar fi copilul născut fără mutații ale cancerului de sân, deoarece în familia sa existau deja cinci cazuri de boală, dar în Bolivia s-a născut Recent, primul copil al cărui sex a fost selectat de părinții ei, cu promisiunea că nu are boli genetice.

Citeşte Mai Mult

Au sunat declarațiile jucătorului de baschet Pau Gasol despre intenția sa de a-și îngheța sperma înainte de a călători la Jocurile Olimpice de la Rio 2016. El tocmai a confirmat că va călători, dar cu „o oarecare îngrijorare” în ceea ce privește epidemia Zika. Și nu este singurul. Există și alți sportivi îngrijorați, cum ar fi campionul britanic la salt lung, Greg Rutherford sau antrenorul american la volei, John Speraw, care au confirmat că își vor îngheța sperma înainte de a călători pentru a evita probleme dacă sunt infectați.

Citeşte Mai Mult

Spre deosebire de ceea ce se întâmplă într-un tratament de reproducere in vitro, în care fertilizarea are loc într-un laborator, o nouă tehnică naturală de fertilizare numită AneVivo, permite fertilizarea și dezvoltarea timpurie a embrionului în uter. Datorită acestei tehnici avansate, implementată pentru prima dată în Spania de către clinica IVI Bilbao, s-a născut primul copil născut dintr-o fertilizare naturală în reproducere asistată.

Citeşte Mai Mult

La sfârșitul lunii septembrie am publicat două imagini emoționante ale mai multor femei care arată sarcinile lor și apoi bebelușii născuți, toți copiii curcubeu, care sunt cei născuți în urma unei pierderi ... a unui avort sau a unui copil născut fără viață. Acum vă aducem o frumoasă ședință foto a unui alt copil curcubeu, realizat de un fotograf din Michigan, pe nume Jen Priester, care a surprins fragilitatea lui Charlotte și, în același timp, speranța și dragostea care îi evocă sosirea.

Citeşte Mai Mult

În aceste zile, magia Crăciunului ne inundă și nu doar pe cei mici. Un nou an a început și ne dorim pentru lunile următoare. Printre aceștia, este posibil să fie părinți pentru prima dată sau să repetați experiența dacă ați eliberat deja. Dacă scrisoarea dvs. din acest an începe Dragii Trei Regi: vrem să avem un copil, vă spunem cum trebuie să vă pregătiți pentru ca visul să devină realitate.

Citeşte Mai Mult