Naștere

Corpul uman este o mașină incredibilă. Când începem să ne gândim la tot ce putem face prin ea, nu putem decât să ne uimim de funcționarea și capacitatea sa perfectă. Fără îndoială, unul dintre cele mai puternice lucruri pe care le poți face este să dai viață. Și pentru probă, fotografia impresionantă care a surprins momentul exact în care corpul mamei a avut o contracție în timpul nașterii.

Citeşte Mai Mult

Nu există nici o îndoială că bebelușii care cresc împreună în pântec stabilesc o legătură foarte specială din timp. În acest caz, sunt și gemeni identici, lucru care se întâmplă la una din 50.000 de sarcini, în care bebelușii împărtășesc placenta și sacul amniotic în timpul sarcinii. La naștere, cei mici au fost așezați pielea cu pielea pe pieptul mamei lor, iar momentul a fost cel mai emoționant.

Citeşte Mai Mult

După nouă luni, ziua cea mare a sosit în sfârșit: îl vei întâlni pe copilul tău și îl poți lua în brațe. Îl privești în ochi și ... nimic. Ce s-a întâmplat? Și dragostea la prima vedere că toată lumea v-a spus că ar fi trebuit să simțiți? Unde este faimoasa zdrobitoare? Liniște. Nu este nimic în neregulă cu tine și nici nu trebuie să-ți faci griji.

Citeşte Mai Mult

Prezentarea unui nod în cordonul ombilical este o afecțiune foarte rară în sarcină, se estimează că la una din 100 de sarcini (un procent) se formează un nod în cordonul ombilical care leagă copilul de mamă. De cele mai multe ori nodul este lax și este protejat de o jeleu, care nu prezintă un risc pentru copil, dar când nodul este puternic și strâns poate preveni curgerea sângelui și, prin urmare, nutrienți și oxigen Ajung la copil.

Citeşte Mai Mult

Unul dintre cele mai așteptate momente în timpul sarcinii este ziua în care vom întâlni în sfârșit copilul nostru. Și este că pe parcursul acelor nouă luni, ne-am imaginat și am visat sosirea acelui moment în care în sfârșit vom putea să-l vedem cu propriii noștri ochi. Cu toate acestea, deși nașterea ar trebui să fie o experiență pozitivă, nu este întotdeauna cazul în toate cazurile.

Citeşte Mai Mult

Până când s-a descoperit că sângele de cordon ombilical (SCU) era bogat în celule stem, s-a aruncat cordonul împreună cu placenta. Acum, beneficiile sale incredibile pentru tratarea anumitor tipuri de cancer la copii și posibilele sale aplicații pentru vindecarea altor boli la vârsta adultă, au făcut ca crioprezervarea SCU să fie o posibilitate foarte valoroasă.

Citeşte Mai Mult

Una dintre cele mai dificile situații prin care un cuplu care se așteaptă ca un copil să treacă este să știe că copilul lor suferă de o boală degenerativă gravă și se confruntă cu decizia dureroasă de a merge mai departe sau nu cu sarcina. Am discutat cu o mamă care a vrut să-i spună experiența pentru a face aceste cazuri vizibile și pentru a ajuta alți părinți care au trăit sau trec prin acest moment dificil.

Citeşte Mai Mult

Când ne aflăm în ultima perioadă a sarcinii, există anumite semne care ne spun că se apropie ziua cea mare și că, în mai multe rânduri, am menționat, cum ar fi momentul în care pântecele coboară pentru că bebelușul s-a montat în pelvis sau detașarea. a dopului mucos. Să știi să identifici aceste semne este o preocupare pentru unele femei, deoarece se tem să nu le recunoască.

Citeşte Mai Mult

Graficul de dilatare este un instrument pe care unele moașe îl folosesc pentru a practica măsurarea dilatării cervicale cu degetele. Dar este, de asemenea, un ajutor vizual pentru femeile însărcinate să vadă cât de bine se adaptează corpul lor când nasc. Cântăreața americană Steffanie Christi'an a împărtășit pe contul ei de Facebook o imagine a uneia dintre ele, în care capul unui bebeluș apare prin cea mai mare gaură, gaura de 10 centimetri, dilatarea maximă a colului uterin.

Citeşte Mai Mult

Rudia Napier era în drum spre spital împreună cu soțul ei și cei trei copii, când copilul ei, Jolee, a decis că vrea să se nască acum. Așa că, în timp ce tatăl conducea cu o mână și își ținea soția cu cealaltă, Rudia a născut pe scaunul pasagerului. Fiul său în vârstă de zece ani, Jayden, așezat în urmă cu cele două surori ale sale, a înregistrat tot ce s-a întâmplat până când au ajuns la maternitate.

Citeşte Mai Mult

Când rămânem însărcinate, unul dintre cele mai recurente gânduri este nașterea copilului nostru. Visăm la o experiență de naștere pozitivă și respectată și așteptăm cu nerăbdare ca totul să meargă bine. De aceea, atunci când apar complicații sau devine necesar să optezi pentru o secțiune C, de obicei ne simțim copleșiți, deoarece în majoritatea cazurilor nu este nașterea la care am visat.

Citeşte Mai Mult

În timpul nașterii, întregul corp al copilului trebuie să treacă prin pelvisul și canalul vaginal al mamei. După cum știm, capul copilului este proporțional cea mai mare parte a corpului său în acest stadiu, cu un diametru egal cu cel al toracelui. Datorită mărimii sale, nu este ușor să treacă prin pelvisul matern, cu toate acestea, natura este foarte înțeleaptă și în timpul nașterii, capul copilului este reglat pentru a facilita expulzia lui.

Citeşte Mai Mult

Când nașterea este aproape, apare întrebarea: optați pentru o anestezie pentru a evita simțirea durerii sau pentru a face față timpului de livrare cu alte tehnici de control al durerii, fără anestezie implicată. Printre analgezice, regina este epidurală, care permite femeii să fie conștientă de naștere, dar fără să simtă durere de la talie în jos.

Citeşte Mai Mult

Există multe femei care recurg la utilizarea anesteziei epidurale atunci când naște. Și, deși această anestezie a fost, fără îndoială, un înainte și după în gestionarea durerii în timpul nașterii, este o decizie personală care trebuie luată într-un mod atent. Dacă sunteți gravidă și vă gândiți să nașteți cu anestezie epidurală, vă explicăm ce este, cum acționează în timpul nașterii și care sunt implicațiile acesteia.

Citeşte Mai Mult

S-a întâmplat la Oviedo, unde o femeie însărcinată care a depășit 42 de săptămâni de gestație și intenționează să dea naștere acasă, a fost forțată să intre la spital după un raport medical care avertiza despre „riscul hipoxiei fetale și al morții fetale intrauterine”. Titularul Curții de Instrucțiuni numărul 1 din Oviedo a primit ieri o cerere semnată de directorul adjunct al Serviciilor Chirurgicale și Critice al Spitalului Universitar Central din Asturias (HUCA), care sugera necesitatea „adoptării măsurii de admitere necesară pentru practicarea imediată a o muncă indusă ", așa cum a fost detaliat de Curtea Superioară de Justiție din Asturias (TSJA).

Citeşte Mai Mult