Acesta este modul în care BLW influențează dezvoltarea orală corectă a copilului

Există mulți copii care de-a lungul copilăriei trebuie să poarte un aparat pentru a corecta un defect al dinților. Utilizarea ortodonticii este frecventă și în adolescență și chiar la vârsta adultă.

Evident, există probleme orale de origine genetică care nu pot fi prevenite, dar există și obiceiuri care pot influența pozitiv sau negativ dezvoltarea orală a copilului și de care părinții ar trebui să țină seama.

Printre obiceiurile sănătoase pe care ar trebui să le favorizăm ar evidenția mestecarea timpurieEi bine, s-a demonstrat că oferirea copilului de mâncare necreată ajută la îmbunătățirea dezvoltării mușchilor maxilarului și gurii. Acest lucru este explicat de Dr. Juan Carlos Pérez Varela, președintele Societății Spaniole de Ortodontie și Ortopedie Dentofacială (SEDO).

Excesul de zdrobire: de ce nu pariați pe BLW?

Experții avertizează că părinții necesită prea mult timp pentru a le oferi copiilor noștri hrană nespusă, iar acest lucru poate afecta dezvoltarea corespunzătoare a mușchilor maxilarului, gurii și, în consecință, vorbirii.

"Problema apare atunci când copiii de doi sau trei ani continuă să mănânce totul strivit. Pe de o parte, nu dobândesc suficientă autonomie, iar pe de altă parte nu își dezvoltă sistemul oral în mod corespunzător", avertizează Pérez Varela.

Prin urmare, tot mai mulți profesioniști recomandă ofera copiilor alimente integrale (tăiat în bucăți sau benzi care favorizează prinderea ta) și nu purificat. Această formă de hrănire este cunoscută sub numele de metoda BLW (Baby-led Weaning) și există multe avantaje pe care le aduce dezvoltării copilului.

„De fapt, Acest mod de hrănire nu este atât de inovativ în ceea ce privește ceea ce au făcut strămoșii noștri, pentru că acum mulți ani nu existau terci sau piureuri. Cu toate acestea, în prezent, o mare parte din hrănirea complementară care este oferită bebelușului în primele luni, se bazează pe terci și ghivece pentru copii "- spune medicul.

"Dar se alătură și faptului că multe dintre alimentele pe care le consumăm astăzi sunt mai moi decât cele consumate cu ani în urmă, deoarece sunt extrem de prelucrate. Prin urmare, stimulii primiți de sistemul nostru masticator și dezvoltarea oaselor maxilare poate suferi"

La Bebeluși și mai mulți Bebeluși pot trece „de la tit la macaroane”

Cum influențează BLW dezvoltarea orală a copilului?

Dr. Pérez Varela explică în trei etape de ce mestecarea alimentelor favorizează dezvoltarea orală a copilului:

  • În primul rând, deoarece efortul depus de copil pentru a mesteca și a zdrobi mâncarea este mai mare decât dacă ar fi hrănit purificat.

  • În al doilea rând, deoarece utilizarea maxilarului va fi stimulând creșterea întregului sistem de mestecat.

  • Dacă suntem cei care îi dăm bebelușului mâncarea, vom propune ca în multe cazuri să folosească doar o parte a gurii, dar stimulii de care are nevoie gura să se dezvolte trebuie să fie simetrici.

Pe de altă parte, dacă copilul își pune singur mâncarea în gură, va folosi fie o parte, fie alta pentru a mesteca, ajutând o dezvoltare orală armonioasă și corectă.

La sugari și mai mulți alăptarea pregătește copilul pentru mestecat și beneficiază de dezvoltarea sa corectă orală

Dar pe lângă beneficiile bucondentale clare (și, în consecință, ale limbajului) oferite de BLW, dacă lăsăm copilul să mănânce liber folosind propriile mâini Vă vom ajuta, de asemenea, să exersați coordonarea ochi-mână-gură și să descoperim textura tuturor alimentelor, favorizând o mai mare acceptare a aromelor.

S-ar putea spune că BLW ne-ar salva în viitor ortodontia copiilor?

Deși este imposibil să răspundem cu un DA răsunător (deoarece există mulți alți factori care trebuie luați în considerare), adevărul este că promovează mestecarea copilului încă de la începutul hrănirii complementare, aduce multe beneficii pentru viitor, inclusiv o mai mică răspândire a ortodontiei.

„Deși excesul de mâncare moale este unul dintre motivele care explică creșterea tratamentelor ortodontice la copii, în mod logic nu este singurul”

"Ar trebui să știm că dacă copilul nu își exercită fălcile, acestea se vor dezvolta mai puțin și, fiind mai mici, pot cauza probleme de spațiu pentru a adăposti dinții. Prin urmare, dinții vor tinde să crească într-o manieră aglomerată, crescând malocluziile "- explică Pérez Varela.

Și, de asemenea, adăugați un fapt curios:

"Studiile efectuate astăzi la persoanele aborigene care continuă să aibă o dietă similară (de exemplu, Yanomami-ul Amazonului) reflectă incidența scăzută a aglomerării dentare și a altor patologii"

Prin urmare, atunci când copilul nostru începe în hrănirea complementară, încercăm să pariem pe BLW. Desigur, informați corespunzător, ghidați de experți, au fost de acord cu pediatrul și începând cu alimente simple. Vedeți că toate sunt avantaje!

Fotografii | iStock

Mulțumiri | Doctor Juan Carlos Pérez Varela