Gastroenterită, otită și alte „itis”: cele mai frecvente boli la bebeluși și copii vara

La fel ca iarna avem cele mai clasificate boli, există și primele zece vara, iar unele coincid. Virusii adoră căldura, se plimbă liber în lunile de vară producând infecții tipice de vară, precum gastroenterită, otită sau conjunctivită, printre alte „itis”.

Oh, și ne însoțesc și în vacanță, așa că nu vă lăsați garda jos. acolo bolile care ne vizitează fără greș în fiecare vară și rareori ratează numirea lor. Acestea sunt câteva dintre bolile cele mai frecvente vara la bebelusi si copii.

Amigdalitelor

Faringita este inflamația faringelui cauzată de infecția unui virus, mai frecvent, sau a unei bacterii. Poate fi început după un proces infecțios precum gripa, răceala sau amigdalita, caz în care se numește faringotonsilită.

În timpul sezonului de iarnă faringita de origine virală este mai frecventă, în timp ce cele de tip bacterian tind să crească în schimbarea anotimpurilor, mai ales primăvara. Cele mai frecvente sunt faringita cauzată de bacteriile streptococului, care provoacă iritarea rapidă a gâtului și dureri foarte acute însoțite de febră.

Amigdalele și faringele se inflamează, cu prezența unor urme, însoțite de congestie nazală și, ocazional, diaree și erupții cutanate.

Faringita de origine virală nu este vindecată cu medicamente, iar recomandările sunt similare cu cele ale tratamentului răcelilor, însă dacă este de origine bacteriană se administrează antibiotice care trebuie prescrise de medic.

De asemenea, sunt frecvente vara faringotonsilita iritativă cauzată de aer condiționat. De obicei, nu provoacă febră, ci doar o durere în gât cauzată de expunerea la fluxul de aer rece.

La Bebeluși și mai multe13 boli rare la copii care se manifestă în primii ani de viață

Otită

Otita piscinei sau înotătorului se manifestă cu o durere puternică și enervantă în ureche, care crește atunci când este atinsă. Puteți observa, de asemenea, secreția de lichid că, la început, este de obicei o culoare deschisă, dar apoi devine mai groasă și mai galbenă ca puroiul.

Umiditatea sau puținele ape igienice, printre alți factori, sunt cauzele apariției acestei infecții la urechile celor mici. Bacteriile prezente în apă provoacă inflamația pielii care aliniază canalul urechii, provocând otită.

Mențineți urechile curate și uscate în orice moment, în special după fiecare baie și acordați atenție dopurilor de ceară, vara este obișnuit ca ceara acumulată în ureche să absoarbă apa din mare sau din piscină și să se umfle, provocând formarea unui dop.

Micoză

Micozele sau ciupercile sunt foarte frecvente vara, în special așa-numitele piciorul de atlet, produs de obicei în dușurile din piscină. Pentru a evita acest lucru, este indicat să faceți duș cu papucii și să se usuce bine între degete cu prosopul.

Ciupercile patogene pot afecta orice organ uman, dar cele mai frecvente sunt infecțiile pielii și ale mucoaselor.

Conjunctivită

Conjunctivita este o inflamație a conjunctivitei, o membrană care acoperă partea anterioară a ochilor și interiorul pleoapelor. Poate apărea din diverse motive, de la o reacție alergică la praf, mucegai, pâlpâitor de animale, polen sau iritare de la o răceală, un focar de rujeolă sau lumină ultravioletă.

Printre simptomele care rezultă din conjunctivită, ochiul roșu este cel mai frecvent. În plus, poate fi, de asemenea, creșterea rupturilor, vopsele, mâncărime, senzație de corp străin, fotofobie sau chiar leziuni corneene.

Apele clorurate scăzute pot cauza conjunctivită infecțioasă, în timp ce substanțele chimice utilizate pentru dezinfectarea apei din piscină pot provoca conjunctivită iritativă.

Gastroenterită acută

Majoritatea gastroenteritei sunt cauzate de virusuri, dar vara gastroentirite produse prin intoxicații alimentare, ca salmonella. Poate fi cauzată de defecțiuni în sistemul de conservare a alimentelor sau pierderea lanțului rece din cauza căldurii extreme în această perioadă a anului.

Principalele simptome ale gastroenteritei la copii sunt diaree, vărsături, dureri abdominale și crampe. Tratamentul constă în hidratarea copilului cu ser oral hiposodic fără modificarea dietei. În caz de a nu tolera alimentele, consultați medicul.

La Bebeluși și mai multe Simptome de gastroenterită la copii

Moluste

Bazinele sunt focusul infecției cu moluște, o infecție a pielii care se manifestă sub formă de perlită între 2 și 5 mm.

Leziunile care apar pe piele sunt cauzate de un virus din familia poxvirusului. Poate fi răspândit prin contact direct cu leziunile unui copil infectat și chiar același copil se poate auto-infecta prin zgârierea și transportarea lui în alte părți ale corpului său.

Infecția se răspândește în special în bazinele de înot deoarece este expusă pielii este mai probabil ca copiii să se infecteze sau când atinge leziunile pot răspândi virusul pe pielea unui alt copil.

Video: Cele mai frecvente boli care apar la copii în timpul verii și trusa de vacanță (Ianuarie 2020).