Joacă-te mai mult cu copiii tăi! Jocul cu tine îți îmbunătățește abilitățile de memorie și participarea la joc activ îți aduce sănătatea mintală

În sugari și multe altele am vorbit în multe rânduri despre activitățile pe care le putem face cu copiii noștri pentru a le stimula dezvoltarea. Unul dintre ei, și probabil unul dintre cele mai importante, este jocul, deoarece Prin intermediul ei nu numai că se distrează, dar învață și lucruri noi și obțin beneficii.

De exemplu, conform unei investigații recente efectuate în Statele Unite și Mexic, Copiii care se joacă cu părinții își îmbunătățesc abilitățile de memorie și participă la jocul activ beneficiază de sănătatea lor mentală.

În urmă cu câteva zile, am împărtășit rezultatele unui sondaj în care am găsit asta Aproximativ 75% dintre copiii sub 12 ani nu au suficient timp de joc liber activ, cum ar fi alergarea sau mersul cu bicicleta.

La Bebeluși și mai mulți Unii copii petrec mai puțin timp în aer liber decât prizonierii: de ce jocul este important în educația lor

De asemenea, am explicat că jocul, pe lângă faptul că este un drept fundamental al copiilor, Este un pilon cheie pentru dezvoltarea copilăriei, pentru că îi ajută să cunoască lumea din jurul lor și să obțină multiple beneficii pentru dezvoltarea lor fizică și emoțională.

Acum, această nouă cercetare, constând din trei studii diferite publicate pe site-ul web Centrul de Sănătate Media și Copil Spitalul pentru copii din Boston, și care va fi disponibil în curând în reviste științifice, a găsit mai multe beneficii ale jocului copiilor în dezvoltare.

Particularitatea acestei cercetări este că spre deosebire de alte studii care au fost realizate pentru a analiza beneficiile jocului la copii, A fost realizat simultan în două țări și, de asemenea, în mediul natural al copilului: acasă și cu familia sa.

Studiul

Sub numele #MorePlayToday (mai multe jocuri de astăzi), marca de jucării Hasbro promovează inițiativa în care au fost realizate aceste trei studii și care caută familiile să joace mai mult. După ce au analizat cercetările existente despre beneficiile jocului la copii, și-au efectuat propriile studii de la Spitalul de Copii din Boston.

Conform prevederilor Centrul de Sănătate Media și Copil, acesta este primul studiu de acest fel care se realizează în mediul natural al fiecărui copil care a participat la el, ale cărui vârste variază între doi ani și jumătate până la opt ani. După cum am discutat anterior, Acesta a fost realizat simultan în Mexic și Statele Unite și a evaluat modul în care diferite tipuri de jocuri afectează dezvoltarea copiilor.

La Bebeluși și mai mult Jocul în familie este mai important decât credeți: șapte beneficii de a vă juca cu copiii noștri

Numărul total de copii din ambele țări a fost de 327, iar informațiile au fost colectate între 2016 și 2018. La finalul investigațiilor, au fost găsite următoarele:

  • Jocurile de masă și jocurile de cărți au fost asociate cu o pregătire școlară mai bună în ambele țări. În Statele Unite, au fost asociate și cu un vocabular mai larg, în timp ce în Mexic au fost asociate cu un comportament mai puțin violent și cu comportamente psihologice mai pozitive, cum ar fi mai atenți la alte persoane.

  • Jocul activ a fost legat de îmbunătățirea sănătății mintale la copiii din ambele țări, ca mai puțin tristețe, anxietate și temeri. În plus, în Statele Unite, jocurile de noroc active au fost legate de comportamente mai puțin agresive și mai puține probleme de atenție, în timp ce în Mexic a fost asociat cu un comportament pozitiv mai mare.

  • Jocul cu adulții familiei era legat de o amintire mai bună, în special în cazul copiilor din Statele Unite, deoarece cu cât s-au jucat mai mult cu ei, au arătat o amintire mai bună.

  • Jocurile cu litere și număr au fost legate de o mai bună pregătire a școlii în ambele țări și în Statele Unite cu niveluri de tristețe mai mici.

La Bebeluși și multe altele, jucați-vă cu ei! 65% din părinți recunosc că nu se joacă suficient de mult cu copiii lor

Cercetătorii concluzionează că în ambele țări, Cheia pentru a face copiii fericiți și mai bine pregătiți pentru școală este să se joace mai mult în activitățile lor zilnice., de la jocuri educaționale, cum ar fi litere și cifre, la altele mai variate, precum jocuri de masă. Și, desigur, ceva foarte important: petreceți timp jucându-vă cu părinții.

Trebuie să avem mereu în vedere faptul că Copiii beneficiază și învață prin joacă, dar pe lângă faptul că suntem un motiv puternic pentru a ne juca mai mult cu ei, să nu uităm de distracția pe care ne puteți oferi să ne bucurăm de o după-amiază bună jucându-ne și să ne distrăm în familie.

Fotografii | iStock
Via | Triciclu roșu