Implicați-vă în școala copiilor dvs.: acest lucru are beneficii pentru dezvoltarea lor socială

Cu ceva timp în urmă, am împărtășit într-un mod plin de umor tipurile de părinți înainte de a se întoarce la școală: cei dramatici, informatorii, cei care nu știu nimic și relațiile publice, printre altele. Unul dintre ei și care nu lipsește niciodată la fiecare curs sunt părinții implicați, cărora le place să fie implicați în toate activitățile școlare ale copiilor lor.

Conform unui studiu recent, unii dintre noi ar putea lua exemplul unor astfel de părinți, deoarece implicați-vă în anumite activități ale școlii copiilor noștri, aduce beneficii mari pentru ei. Vă spunem de ce.

Publicat în revista Psihologie școlară, au analizat cercetătorii de la Universitatea din Missouri influența implicării părinților în activitățile școlare ale copiilor lor, constatând că acest lucru este benefic pentru toată lumea, dar mai ales pentru copiii mai mici.

În Bebeluși și mai multe27 de modalități de a afla cum a făcut copilul tău la școală fără să întrebe direct

După efectuarea unui sondaj a peste 3.170 de studenți și 200 de profesori, studiul a constatat că familiile participă mai activ la școli Atunci când copiii merg la școala primară și își reduc treptat prezența pe măsură ce copiii cresc și îmbătrânesc.

Această parte a studiului nu este cu adevărat nimic revelatoare, deoarece Este normal ca tații și mamele să se îndepărteze treptat, atât pentru că copiii noștri nu mai au nevoie de noi cât mai înainte, pentru a începe să-și formeze propria cale.

Cu toate acestea, ei au descoperit că poate ar trebui să ne luăm în considerare să continuăm să ne implicăm atunci când încep studiile secundare, pentru că, potrivit studiului, atât copiii primari, cât și cei din ciclul secundar, au probleme de concentrare și comportament mai mici dacă părinții lor au participat activ în timpul anului școlar.

"Pe lângă faptul că sunt mai puțin susceptibili să aibă probleme emoționale sau de comportament în clasă, am constatat că elevii cu părinții implicați au încheiat anul cu abilități sociale mai bune și s-au concentrat mai ușor asupra temelor. Aceasta înseamnă că atunci când părinții se implică în școală, beneficiile la copii cresc în timp."spune Tyler Smith, unul dintre cercetători.

Așa cum am menționat la început, cercetătorii explică faptul că prezența părinților în școli este redusă atunci când intră în școala gimnazială, mai ales pentru dorința lor de a respecta independența copiilor care crește. Cu toate acestea, potrivit acestor investigații, am putea lua în considerare să începem să ne implicăm mai mult în activitățile școlare ale copiilor noștri.

Desigur, nu este vorba de a fi tot timpul pe ei sau de a-și face temele, ci despre însoțiți-i într-un mod non-invaziv și, în același timp, permiteți-ne să fim la curent cu ceea ce se întâmplă. Spuneți-le că suntem acolo când au nevoie, dar respectând spațiul de care au nevoie pentru a continua dezvoltarea și pentru a-și exercita independența.

De exemplu, unele moduri de a rămâi prezent în mediul tău școlar fără să fii invaziv nici nu întrerupe acest proces natural de independență și creștere a copiilor, poate fi următorul:

  • Menținerea comunicării frecvente cu profesorii lor pentru a lucra împreună.
  • Faceți tot posibilul pentru a participa la majoritatea evenimentelor pe care școala le desfășoară.
  • Ofertă pentru a participa ca voluntari la activitățile organizate de școală.
  • Participați la asociații sau grupuri de părinți.
La Bebeluși și mai mulți Nouă urări pe care unii părinți le cer (vă rog!) Odată cu întoarcerea la școală

Cel mai important dintre toate acestea și ceea ce subliniază studiul este ca copiii noștri să simtă și să știe că suntem la vedere și suntem aproape de ei când au nevoie de noi și astfel, ei pot performa și dezvolta mai bine în școală.