Care este cel mai important al jocurilor de vară?

Acest sezon, mai mult ca oricând, este când copiii au nevoie de libertate și experimentare, fără ca noi să stabilim orientări, pur și simplu să curgă și să descopere viața. Este perioada frumoasă din Jocuri de vară

Zile lungi de vacanță, lumină care inundă totul, temperaturi care vă invită să părăsiți casa, cerul albastru și o perioadă care se extinde și se contractă în același timp, ca și cum ar fi veșnic: vara copiilor. Să vă spunem cel mai important al jocurilor de vară.

Joc gratuit

Dacă în timpul anului școlar copiii sfârșesc epuizați din activitățile ghidate, vara este momentul în care trebuie să le lăsăm mai întâi să experimenteze joc gratuit. Orașele sunt adesea ostile copiilor și alte spații care sunt mai potrivite pentru ei ar trebui căutate ori de câte ori este posibil.

Un grup de copii și un mediu sigur este suficient pentru ca imaginația ta să înceapă să lucreze și să inventeze o mie de aventuri. De multe ori este necesară doar supravegherea unui adult care nu intervine pentru a avea grijă de siguranța lor, astfel încât ei înșiși să se joace. Jocul gratuit este foarte important pentru copii.

Și asta este joc gratuit cu ceea ce învață cel mai bine atât pentru a cunoaște lumea, cât și pentru a experimenta procese naturale și, mai ales, pentru a se raporta între ei.

Plictisește plictiseala

Propun plictiseala ca încă un joc, pentru că o consider la fel de importantă pentru dezvoltarea naturală a personalității cu joc liber. Copiii, ca toți oamenii, au nevoie de spații și momente în care să se plictisească, fără să fie organizat nimic.

Momentele acelea plictiseala sunt cele care le permit, singure, să descopere lucruri despre ei înșiși, gândiți și inventați noi propuneri pentru relația cu mediul sau cu noile lumi imaginare. Trebuie să-i lăsăm să se plictisească și, în acele momente, să se descopere ca oameni individuali.

Desigur, în acest proces, trebuie să respectați ritmurile copilului și singurătate Nu începe să se bucure decât după patru ani în mod normal și nu la toți copiii. În orice caz, chiar și în cele mai mici, este necesar să știm să le oferim spațiu, chiar dacă suntem prezenți dacă ne solicită, pentru a se putea distra.

Dar, repet, nu trebuie să forțați niciodată fiecare copil și fiecare evoluție este diferită. Dacă copilul cere atenție și prezență, trebuie să îi oferim, dar știind întotdeauna să menținem o atitudine non-intervenționistă, să lăsăm plictiseală Creează drum spre creativitatea reflectată.

Jocuri cu apa

În lunile reci prevenim copiii să se ude. dar joacă-te cu apa Este aproape esențial în acest sezon cald. Se reîmprospătează, desigur, dar se udă și știind cât de umed este tot un ucenic.

Dacă mergem pe plajă, marea va fi suficientă ca element de joc, întotdeauna cu supravegherea necesară pentru siguranța dumneavoastră. În plus, nisipul umed, o piscină gonflabilă sau o barcă mică îi vor încânta pe cei mici.

Când mergem pe plajă, mânecile și plutitoarele vor adăuga posibilități de distracție, fiind mereu conștienți că nu oferă securitate pentru ei înșiși și că trebuie să fim atenți și prezenți. Cupe, lopeți și greble sunt, de asemenea, esențiale pentru a se juca cu nisipul. Și, de asemenea, mâini pentru a face munți, a îngropa în nisip sau a face castele.

Cu apa putem si noi joacă-te cu apa chiar dacă nu avem plaja: baloanele cu apă, armele reîncărcabile, furtunurile și gălețile sau piscinele mici din curte vor oferi mii de ore de distracție rece garantată.

Lăudați-vă pentru libertate, murdărie și cățărare

Ei bine, acesta este altul jocuri esențiale de vară. După cum vedeți, nu propun jocuri specifice, ci experiențe și este că uneori mi se pare că copiii de astăzi sunt lipsiți de experiențe sălbatice și naturale. Și acum, fără orar, fără ploi, este cel mai bun moment să le oferim.

Și trebuie să le lași să se murdărească, ceea ce face parte și din experiența unui joc plăcut și din experimentarea cu materiale naturale.

Mi-am petrecut copilăria în locuri care ne-au oferit multe libertate. Un oraș mic din Toledo numit Alcabón, unde câmpurile plantate au oferit o mie de aventuri; paradisul deșert al Rodalquilar, unde am avut o peșteră în munte, unde să mă refugiez, să urc, să visez.

Acum locuiesc în Cabo de Gata, unul dintre acele locuri unde copiii merg din casă în casă a vecinilor, iau bicicletele pe stradă fără teamă și pot merge drumeții în mediul rural din jurul colțului. Nepotul meu în vârstă de doi ani iese să se joace în parcul care înconjoară casele din urbanizare și sare și aleargă și înnebunește cu alți copii mai mari într-un mediu sigur și se simte atât de liber, încât este trist să creadă că asta va dura doar o lună la an.

În funcție de locul în care trăim, le putem oferi copiilor care și-au pierdut viața, dar este de dorit să încerce să o atingă, adaptată întotdeauna la vârsta lor. Mai mult decât organizarea de jocuri, sfaturile mele trec un compliment la libertate, la mizerie, la plăcerea de a urca copaci și de a merge pe cărări. Profitați de ocazie pentru a face acest lucru, deoarece nimic, cu adevărat, nimic nu este mai important decât acestea jocuri de vară Pentru copiii tăi.