Utilizarea frecventă a rețelelor sociale poate afecta sănătatea mentală și emoțională a adolescenților

Astăzi, tehnologia face parte din majoritatea familiilor și nu este neobișnuit ca mulți adolescenți să aibă un dispozitiv mobil sau un dispozitiv electronic pentru a ține pasul și a rămâne în contact cu familia și prietenii. În plus, îl folosesc pentru a se conecta la rețelele de socializare, lucru care fără o utilizare responsabilă și corectă le-ar putea aduce probleme.

De exemplu, conform unui studiu recent, Utilizarea frecventă a rețelelor sociale ar putea afecta sănătatea mentală a adolescenților, deoarece are un impact negativ asupra anumitor obiceiuri și le expune la conținut care le poate dăuna.

Postat în Sănătate Lancet pentru copii și adolescenți, studiul în care aproximativ 10.000 de adolescenți între 13 și 16 ani din Anglia au fost analizați pe parcursul a trei ani, a constatat că Utilizarea frecventă a rețelelor sociale poate compromite sănătatea mentală a adolescenților.

În Bebeluși și mai mulți Hooked pe mobil: cum să știu dacă fiul meu adolescent este dependent de noile tehnologii

Motivul pentru acest lucru se datorează faptului că le folosești frecvent Crește-ți expunerea la bullying și reduce activitățile importante pentru dezvoltarea ta fizică, cum ar fi somnul și exercițiile fizice, care în cele din urmă îți afectează și sănătatea mentală și emoțională.

Adică, studiul a descoperit că rețelele sociale singure nu provoacă daune, dar asta recurgerea la ele întrerupe frecvent performanța altor activități care sunt benefice pentru sănătatea mintală, cum ar fi odihna adecvată și activitatea fizică frecventă.

În plus, petrecând mai mult timp examinând rețelele de socializare, crește și riscul de a fi fete adolescente expuse la conținut și acțiuni care pot fi negative pentru ei, cum ar fi suferința de cyberbullying sau provocări virale.

Și cât de mult este considerat „frecvent” în ceea ce privește utilizarea rețelelor de socializare? Studiul îl definește ca utilizarea rețelelor de socializare, a serviciilor de mesagerie instantanee și de partajare a fotografiilor precum Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat și WhatsApp mai mult de trei ori pe zi.

De asemenea, studiul a constatat că, cu cât adolescenții și-au verificat rețelele de socializare, au prezentat niveluri mai mari de stres negativ sau de suferință psihologică și că acele fete care le-au folosit cel mai mult au raportat mai puțină fericire și satisfacție în viața lor și niveluri mai mari de anxietate.

Cercetătorii sugerează că ar trebui depuse eforturi comune pentru a reduce expunerea tinerilor la conținut care poate fi dăunător, precum și pentru a promova o odihnă bună și motivează-i să efectueze activități fizice, în loc să-și petreacă timpul verificând mobilul.

La bebeluși și mai mulți Dacă adolescentul dvs. se concentrează greu, doarme și are o dispoziție proastă, limitați ecranele noaptea doar o săptămână

Reamintim că în urmă cu ceva timp am împărtășit o anchetă în care s-a constatat că jumătate din tulburările mentale încep înainte de vârsta de 14 ani, deci Adolescența este o etapă crucială pentru a începe să vorbim despre sănătatea mintală cu copiii noștri.

Promovarea activităților sportive și o odihnă bună, esențiale pentru o sănătate mentală bună, precum și educarea copiilor noștri în utilizarea responsabilă și măsurată a rețelelor de socializare, sunt trei elemente cheie pentru a ajuta împiedica adolescenții să aibă probleme mentale sau emoționale în această etapă importantă a dezvoltării sale.

Video: Scurta descriere a multimetrului AXIOMET AX105Short review of AXIOMET AX105 (Ianuarie 2020).