Primesc un copil cu o problemă gravă la șold care l-a împiedicat să meargă, să meargă din nou pe cont propriu

O echipă de specialiști de la Unitatea de Ortopedie pentru Copii din Spitalul Universitar Virgen del Rocío din Sevilla a realizat că un băiat de 13 ani, care suferea de problemă severă a oaselor șoldului care l-a împiedicat să meargă, a mers din nou.

Copilul fusese deja operat în alt centru în mai multe rânduri, însă intervențiile chirurgicale nu reușiseră să atenueze consecințele bolii de creștere a șoldului de care suferea.

La Bebeluși și multe altele, creează un exoschelet care se supune ordinelor creierului pentru a ajuta copiii cu paralizie cerebrală

Spital de referință în ortopedie pentru copii

Cei mai tineri El a suferit o problemă osoasă gravă la nivelul șoldului în creștere, constând în deplasarea oaselor, deformare, multă durere și incapacitate de a merge normal. Pentru a se deplasa, trebuia să folosească un scaun cu rotile sau să se sprijine pe bețe pentru călătorii scurte.

După cum a raportat spitalul, această problemă apare foarte rar în perioada adolescenței, uneori după o cădere și alteori spontan, fără o vătămare anterioară.

Băiatul suferise deja mai multe intervenții chirurgicale într-un alt centru, dar niciunul dintre ei nu a avut rezultatul scontat. Cu toate acestea, după intervenția sa recentă în Unitatea de Ortopedie pentru copii a Spitalului Universitar Virgen del Rocío, a reușit să meargă din nou pe cont propriu.

De asemenea, un alt copil sub 15 ani cu paralizie cerebrală care a afectat mobilitatea coloanei vertebrale și șoldului, a fost operat anul acesta pentru a obține o autonomie și o calitate a vieții mai mari, deoarece intervenția i-a permis să efectueze activități zilnice și zilnice Nicio durere, cum ar fi să te cureți.

Alte intervenții efectuate de Unitatea de Ortopedie pentru Copii din acest spital au vizat tratarea deformări ale vertebrelor prezente de la naștere sau că copilul s-a dezvoltat în timpul creșterii sale, din cauza modificărilor genetice sau a bolilor neurologice.

La Bebeluși și multe altele „Fiul meu nu poate fugi astăzi, dar mâine poate zbura”, mărturia emoționantă a unei mame cu un copil cu sindromul Perthes

Toate aceste tipuri de intervenții se caracterizează prin faptul că sunt extrem de complexe și necesită a sprijin multidisciplinar din partea diferiților specialiști, cum ar fi chirurgi, traumatologi, pediatri, nutriționiști, anestezisti și reabilitatori.

Spitalul Virgen del Rocío lucrează în prezent cu Spitalul Puerta del Mar din Cádiz și cu grupul de cercetători Innanomat de la Universitatea din Cádiz (UCA), în implementarea imprimării 3D pentru planificarea preoperatorie, studiul diferitelor boli osoase ale copiluluisau personalizarea instrumentelor și produselor medicale care pot fi necesare înainte, în timpul sau după intervenția chirurgicală.

Aceste progrese tehnologice, împreună cu mai mult de 600 de intervenții chirurgicale efectuate anual de echipa de Ortopedie pentru copii, plasează această unitate a Spitalului Virgen del Rocío ca unul dintre referenti, nu numai la nivel regional, ci și la nivel național.

Via La Vanguardia