Cunoașterea universului, a fi astronaut și a călători către alte planete: un sondaj dezvăluie interesul copiilor în spațiu

Există mulți părinți care profită de aceste zile, ceea ce marchează 50 de ani de la venirea omului pe Lună introduceți-vă copiii în cunoașterea universului fascinant. Fie prin expoziții, filme, literatură sau jocuri, adevărul este că copiii tind să manifeste un mare interes pentru spațiu.

Acest lucru a fost arătat și într-un sondaj realizat de compania de cercetare de piață The Harris Poll și compania Lego, care asigură acest lucru 86 la sută dintre copiii cu vârsta cuprinsă între opt și 12 ani sunt interesați de explorarea spațială.

Profesiunea de astronaut alunecă printre cele preferate pentru copii

Studiul de interes spațial a fost realizat în Statele Unite, China și Regatul Unit pentru copii între opt și 12 ani. 90% dintre ei au spus că vor să „învețe mai multe” despre universși 95 la sută dintre copiii chinezi, 68 la sută dintre americani și 63 la sută dintre englezi doresc să călătorească în spațiul exterior sau pe o altă planetă.

Nu există nici o îndoială că Explorarea spațială este urmată cu mare interes de copii; De fapt, aproape toți respondenții cred că omul va veni să pășească pe Marte în viitor și că ființele umane pot trăi în spațiu sau pe alte planete, altele decât Pământul.

Studiul a dezvăluit, de asemenea, că profesia de astronaut este printre cele preferate de copii, deși deocamdată este foarte timidă, deoarece doar 11 la sută dintre copii aspiră să fie pe viitor. În „Bebeluși și multe altele” Scrisoarea motivantă pe care un băiat de nouă ani o trimite NASA pentru a solicita un loc de muncă

În ciuda interesului crescând pe care universul îl trezește în rândul copiilor, Copiii încă nu înțeleg impactul pe care călătoria spațială îl are asupra vieții de zi cu zi. De fapt, doar un sfert cunosc influența călătoriilor spațiale asupra obiectelor de zi cu zi, cum ar fi telefoanele cu camere foto, termometrele de urechi sau șoarecii de calculator.

Dar de ce este atracția copiilor către spațiu? Ei bine, conform sondajului, profesorii și internetul ar fi principalele surse de cunoaștere pentru minori (cu o influență de 79 și, respectiv, 71 la sută), urmată de părinți în 53 la sută din cazuri.

Importanța de a continua să conduci aceste cunoștințe prin joc

Jocul joacă un rol crucial în dezvoltarea abilităților esențiale de viață, cum ar fi încrederea, creativitatea și comunicarea. Prin jocul liber, copiii reușesc să fie ceea ce își doresc, fără limite, fără prejudecăți și fără obstacole sociale.

În plus, jocul este un instrument excelent de învățare și, în acest sens, există multe jocuri și jucării care motivează copilul să exploreze, să experimenteze și să descopere lumea din jurul nostru. Adulții trebuie să promoveze jocul liber în copilărie, permițând și încurajând copiii noștri să se joace și să le respecte gusturile.

La bebeluși și mai multe învățări bazate pe jocuri pot face copilul să aibă succes în școală și nu numai

Și dacă copilul arată un anumit interes pentru un anumit subiect, cum ar fi universul, Este foarte pozitiv ca părinții să se implice în hobby-ul lor, stimulându-ți curiozitatea, răspunzând la preocupările tale și încurajându-ți să cercetezi și să înveți în funcție de abilitățile tale.

Amintiți-vă că imaginația copiilor nu are limite și că jocul nu numai că îi ajută să învețe, ci să se dezvolte ca oameni și să se imagineze în alte roluri și situații. Cine știe dacă astronautul tău astăzi, va face parte din următoarea generație de exploratori spațiali!