Tăierea cordonului (relația sa cu paralizia cerebrală și alte tulburări)

Am vorbit anterior despre motivele furnizate de apărătorii tăierii imediat a cordonului și de cei care apără că bate până se prăbușește. Cercetând acest subiect am găsit informații suplimentare, în articolele Dr. M.G. Morley, care prezintă unele dintre consecințele care, în opinia sa, pot avea o reducere timpurie. Una dintre cele mai îngrijorătoare este relația sa posibilă cu paralizie cerebrală, că atâtea dificultăți și suferințe implică copiii și familiile lor. O luptă cu care se confruntă cu curaj, făcându-i pe acești mici să aibă o viață demnă și fericită.

Studiile pe care le-am citit explică motivele pentru care afectarea precoce poate fi una dintre cauzele acestei afecțiuni medicale. Știm că privarea de oxigen provoacă moartea neuronilor și dacă durează mai mult de șase minute provoacă leziuni cerebrale permanente la om. Mecanismul prin care placenta transmite sângelui oxigenat copilului oferă suportul necesar pentru a regla respirația autonomă în ritmul propriu. Dacă cordonul este prins, copilul este lăsat fără ajutor vital în timpul procesului de schimbare. Alimentarea cu oxigen și sângele care transportă oxigen sunt elemente cruciale pentru susținerea vieții.

După cum s-a explicat, când cordonul este strâns imediat după naștere sau prima respirație copilul rămâne fără aport suplimentar de oxigen. Sângele care ar ajuta la stabilirea unei funcții adecvate a plămânilor rămâne în corpul mamei. Dacă copilul este sănătos și puternic, transferă în plămâni tot sângele pe care îl poate pentru a-și stabili funcționarea. La majoritatea copiilor sănătoși, acest lucru nu are consecințe fatale, în ciuda faptului că îi privează de până la 50% din volumul posibil de sânge.

Acest lucru este periculos pentru toți copiii, dar vă puteți imagina de cât de mult are nevoie acest aport de oxigen de un copil născut asfixiat suferință de compresie fetală sau de cord? Când se naște un bebeluș cu aceste caracteristici, el este deja hipovolemic și sufocat, deci are nevoie de aportul de oxigen al placentei pentru a se recupera. Se numește termenul medical pentru a desemna leziuni ale creierului din cauza lipsei de oxigen encefalopatie ischemică hipoxică, ceea ce este, nici mai mult nici mai puțin, că bebelușul a suferit leziuni cerebrale ireversibile din cauza sufocării. Dacă s-a ciupit cordonul și copilul avea deja probleme, șansele sale de a începe să respire, de a transfera sânge în plămâni îl lasă fără o irigare suficientă în creier.

Această problemă încearcă să palieze cu transfuzii și cu intubație, dar nu este posibil să recuperezi creierul dacă este deja deteriorat. Sângele său, pentru că sângele placentei aparținea bebelușului, a fost aruncat când a avut nevoie cel mai mult. Iar transfuziile și intubația nu pot reînvia neuronii morți.

De asemenea, se poate întâmpla ca copilul să sufere de un prolaps al cordonului în timpul nașterii sau de la întoarcerea cordonului, dar soluția este să decomprimați imediat cordonul și să-l lăsați să își recupereze funcționarea normală.

Cele mai severe grade de lipsă de oxigenare au consecințe fatale sau cauzează probleme care sunt detectate la scurt timp după naștere. Dar consecințele unor leziuni minore ale creierului cauzate de hipoxie pot dura ani de zile până se manifestă. Vor face așa tulburări de comportament și învățare sau retard mental. Se știe că cazurile de anemie din copilărie se pot recupera, dar leziunile cerebrale cauzate de lipsa transferului placentar durează pentru totdeauna.

Efectul cauzei relației nu este pe deplin acceptat, însă, conform acestor studii, această practică, care a devenit larg răspândită în ultimii ani, ar putea fi legată de creșterea cazurilor de tulburări de deficit de atenție, tulburări de hiperactivitate cu deficit de atenție, autism și asperger. Ar trebui să fie studiat în detaliu și luat în considerare pentru a evita acest risc inutil pentru copiii noștri, până la demonstrarea siguranței lor.

Video: TĂIEREA CORZILOR DIN RELAȚIILE TRECUTE ȘI PREZENTE (Ianuarie 2020).